CHP MYK Tanju Özcan’ın af başvurusunu kabul etti

ANKARA – CHP Merkez Yürütme Kurulu, partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın af başvurusunu Parti Meclisi’ne sevk etti. Başvurunun Parti Meclisi’ne sevk kararı MYK’da oy çokluğu ile alındı.

CHP kaynakları, bağışlama talebinde bulunan 12 kişi daha bulunduğunu, Özcan ve başvuran 12 kişi hakkında bulundukları il örgütlerinden görüş alındığını söyledi.

Özcan ve diğer başvurularla ilgili son kararı şu saatlerde devam eden Parti Meclisi verecek. Parti kaynakları, Parti Meclisi toplantısında Özcan’ın dönüşüne itirazlar olsa da affedilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ÖZCAN TWEET ATTI, GÖRÜŞMELER YAPTI

Özcan, MYK toplantısı devam ederken sosyal medya hesabından “Biraz önce ‘Baba Evine’ dönüş talebim ile ilgili konunun bugün CHP MYK’sı ve Parti Meclisi’nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim. Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum. Bundan sonra partimizin yerelde ve genelde başarısı için daha çok çalışacağım… Her şey çok daha güzel olacak” paylaşımını yaptı.

Parti kaynakları, Özcan’ın özelde başka görüşmeler de yaparak iyi niyet beyanında bulunduğunu ifade etti.

CHP ADAY BELİRLEME ANKETLERİNE BAŞLADI: İLLERE ÖZEL YÖNTEMLER

CHP, aday belirlemek için başlayan anket çalışmaları devam ediyor. Anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler şöyle yapılacak:

-CHP’nin yerel yönetimde olduğu kentlerde yapılan anketlerde mevcut belediye başkanıyla ilgili bir sıkıntı ortaya çıkmazsa, başkanın oy oranı da yüksekse bu başkan yeniden aday olarak atanacak.

-CHP’nin yerel yönetimde olduğu kentlerde anketlerde başkanla ilgili bir sıkıntı, memnuniyetsizlik varsa kimlerin aday olabileceğine dair anket yapılacak. Bu isimler arasında bir kişi açık ara ön plana çıkıyorsa o kişi aday olarak atanacak. Ancak adaylar birbirine çok yakınsa örgüt denetiminde ön seçim yapılacak.

-Belediye başkanı CHP’li olmayan kentlerde anket, örgüt, STK görüşü birlikte değerlendirilecek. Bir isim açık ara öne çıkıyorsa bu kişi aday olarak atanacak. İsmi dillendirilen adayların oranları birbirine yakınsa örgüt denetiminde ön seçim yapılacak.

KRİTİK İLLERDE DERİNLEMESİNE ÇALIŞMA

CHP için kritik olan az farkla kaybedilen ya da az farkla kazanılan kentlerde çok daha derinlikli çalışmalar yapılacak. Önümüzdeki haftadan itibaren bu illerde görevlendirilen milletvekilleri illere giderek hem örgütlerle hem kentin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve diğer temsilcileri ile görüşerek adaylara ilişkin değerlendirmelerini alacaklar. Ayrıca bu illerde tek anket değil birkaç farklı şirketle birkaç anket yapılacak. Anketler de bir uzman ekip tarafından değerlendirilecek ve son karar böyle verilecek. Birbirine yakın oranlar alan adayların olduğu her yerde örgüt denetiminde ön seçim yapılacak.

CHP’de yarın (28 Kasım) bitecek olan aday adaylığı başvuruları da 5 Aralık’a uzatıldı. Bu uzatmada istifa edecek kamu görevlilerinin 5 Aralık olan süresi gözetildiği kadar af başvurusu yapanlar arasında adaylık başvurusu yapacak olanların da etkisi olduğu ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x