Fed Faiz Kararı Bekleniyor: Altın Fiyatları Nasıl Tepki Verecek?

Altın fiyatları Çarşamba günü erken saatlerde üst üste üçüncü kez düzeltici düşüşünü sürdürdü. Bu yüzden, bir kez daha 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başaramadı. Finansal piyasalarda Federal Reserve kararı öncesi tipik bir temkinlilik hakim. Bu durum güvenli liman Amerikan Doları etrafındaki canlı havayı koruyor.

Piyasaların odağında Fed faiz kararı ve Powell’ın konuşması olacak!

Dolar, risk duyarlılığındaki olumsuz değişimin ortasında, ABD Hazine tahvil getirilerindeki hareketi sırtlayarak gecelik kazanımlarını pekiştiriyor. Bu arada, Çin Caixin İmalat PMI endeksi Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daraldı. Bu da ABD’nin önemli istihdam verileri ve Fed faiz kararı öncesinde piyasalarda yaşanan tedirginlikle birleşerek risk iştahını azalttı. Yatırımcılar ayrıca İsrail ve Hamas arasında devam eden savaş ve bunun petrol fiyatları üzerindeki etkisinin ortasında Dünya Bankası’ndan gelen kötü küresel tahminleri de değerlendiriyor. Bu faktörler ışığında, dolar tercih edilen güvenli liman varlığı olmaya devam ediyor. Öte yandan, bu yüzden altın fiyatları 1.980 dolar civarında birkaç günün en düşük seviyelerini gördü.

Bununla birlikte, ana olay riski, Fed’in faiz oranı kararı olmaya devam ediyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Fed faiz kararını bugün TSİ 21’de açıklayacak. Bir duraklama tamamen pişmiş durumda. Bu nedenle, Fed Başkanı Jerome Powell’ın gelecekteki faiz oranı patikası ile ekonomik ve enflasyon görünümüne ilişkin sözleri ABD Doları’nda yeni bir yükselişin anahtarı olacak. Piyasalar, dirençli ABD ekonomisi, sıkı işgücü piyasası koşulları ve yüksek enflasyon seviyesi nedeniyle Fed’in bir faiz artırımı için daha açık kapı bırakmasını bekliyor.

Altın fiyatları teknik analizi: Yükseliş için kapılar açık!

Piyasa analisti Dhwani Mehta, altının teknik görünümünü analiz ediyor. Altın fiyatının kısa vadeli teknik görünümü alıcıların lehine olmaya devam ediyor. Fed kararı öncesinde ‘dip alım’ stratejisi uygulanacak. 14 günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi aşırı alım bölgesinden geri çekilerek daha fazla yükseliş için kapıları yeniden açtı. Yükseliş görüşünü daha da destekleyen 21 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) ve 50 günlük SMA ‘Bullish Cross’ oyunda kalmaya devam ediyor. Bu arada, 21 günlük SMA da 100 günlük SMA’yı yukarı yönde kesti.

Bu nedenle, ilave düşüşlerin 1.963 dolarda güçlü bir statik destek bulması muhtemel. Bunun altında 1.950 dolar psikolojik seviyesinin test edilmesi göz ardı edilemez. Öte yandan, altın alıcıları kontrolü geri almak için mücadele ederse, 2.000 dolar eşiğinin yeniden test edileceği 1.990 dolar yuvarlak seviyesinde acil direnç öngörülüyor. Son ayların en yüksek seviyesi olan 2.009 doların üzerinde bir kabul, Mayıs ortasındaki 2.020 dolara doğru yükseliş trendini yeniden canlandıracaktır.

Altın piyasası teknik analizi: Boğalar güçlü konumda

Altın Salı günkü işlem seansı sırasında başlangıçta düştü, ancak geri dönüp tekrar destek belirtileri gösterdi. Teknik analist Christopher Lewis, altının teknik resminde gördüklerini yorumluyor.

Bol miktarda yukarı yönlü baskı mantıklı!

Altın fiyatları Çarşamba günkü işlem seansı sırasında başlangıçta düştü. Ancak daha sonra piyasalara dahil olmak isteyen çok sayıda alıcı olduğu görüldüğü için geri döndü. Her şey eşit olduğunda, bu, alıcıların duruma geri döndüğünü görmeye devam ettiğimiz bir durumdur. Çünkü insanların altın piyasalarına atlamaya devam etmesini sağlayan birçok jeopolitik endişe var. Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının başlangıçta düşünülenden çok daha fazla altın satın aldığı ortaya çıktı. Bu nedenle bol miktarda yukarı yönlü baskı görmemiz oldukça mantıklı.

Çarşamba günkü işlem seansı sırasında mum çubuğunun alt kısmının altına inersek, o zaman düşebiliriz. Ancak Fed’in gün içinde bir toplantı yapacağı gerçeğinden dolayı piyasanın çok fazla dalgalanma görmeye devam edeceğini unutmayın. Bu yüzden bu en azından biraz oynaklığa neden olacaktır. Sonuçta, faiz oranı piyasaları muhtemelen çıldıracak. Bu nedenle aşırı agresif olma fikri konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Altın fiyatları günlük grafik

İnsanlar “ucuz altından” yararlanmaya devam edecek

Piyasa bir tür yükselen takoz oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu noktada, aşağı inip düşsek bile altında bir alım hattı görmeye devam etmemiz muhtemel. Bu arada 50 Günlük EMA, 1.950 dolar seviyesinin hemen altında oturuyor. Ayrıca, altın fiyatında bunun bir tür destek için resme girdiğini düşünüyorum. Öte yandan, Salı günkü seansta mum çubuğunun tepesinin üzerinde bir kırılmayı tersine çevirebilirsek, o zaman altın piyasasının sonunda geçmişte önemli miktarda direnç sunan yukarıdaki 2.050 dolar seviyesine bakması muhtemel.

Ne olursa olsun, altın fiyatlarını short’lamakla ilgilenmiyorum. Çünkü açıkçası, insanların “ucuz altından” yararlanmaya devam etmesini sağlayacak çok fazla jeopolitik endişe var. Ne de olsa güvenli bir varlık olarak kabul görüyor. Ayrıca, yakın zamanda önemli bir miktarda düşeceğini hayal etmek zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x